Fischer in One Way dominirala na Olimpijadi v Pekingu

Feb 24, 2022

DOMINANTNE PREDSTAVE FISCHERJEVIH ŠPORTNIKOV V PEKINGU.

Z vriskom veselja in olajšanja, je Therese Johaug iz Norveške prečkala ciljno črto  na končni 30-kilometrski tekmi v prostem slogu. Izjemna Norvežanka je dodala piko na i olimpijskim igram, ki so bile izjemno uspešne za Fischerjeve tekmovalce – kar 57,3% vseh medalj v nordijskih disciplinah je bilo osvojenih na Fischerjevih smučeh! Če pogledamo vse discipline, kjer se uporabljajo tekaške smuči, je bilo kar 62,3% medalj osvojenih s kompletnim Fischerjevim paketom čevljev in smuč, kar 75,4% medalj pa so osvojili tekmovalci s TURNAMIC® vezmi. Fischer je z olimpijskimi igrami poslal jasno sporočilo, da še vedno, z veliko razliko, ostajajo številka 1 v nordijskih disciplinah.

Skupaj so Fischerjevi športniki osvojili 39 zlatih, 27 srebrnih in 32 bronastih medalj. Teh 98 medalj je le 5 manj od rekordnih 103 medalj za Fischerjevo družino na igrah v Sočiju leta 2014, ki so še vedno zabeležene kot najuspešnejše igre v zgodovini Fischerja. Izjemno dobro so se odrezale nove Speedmax Helium smuči in Speedmax čevlji, ki so s svojo značilno rumeno-črno barvo v Pekingu ujele marsiketer pogled.

V prvi tekmi, ženskem skiatlonu, so Therese Johaug, Natalia Neprieva in Teresa Stadlober vzele prva tri mesta, vsaka pa je že nosila novo kolekcijo za 22/23. Prav olimpijsko zlato je kot trofeja še manjkalo v bogati zbirki Johaugove, njena dominanca pa se s tem še zdaleč ni končala. Zmagala je še na 10-kilometrski in 30-kilometrski preizkušnji in se s tem proslavila kot najuspešnejša Fischerjeva športnica na igrah v Pekingu. Za povrh, sta Natalija Neprijeva in njena rojakinja Julija Stupak slavili še na štafeti, ter osvojile bron na ekipnem šprintu.

Presenetljivo, a zasluženo, sta srebro na štafeti osvojile Nemki Katherine Sauerbrey in Katharina Hennig – Hennigova je nato osvojila še zlato v ekipnem šprintu. Finska tekačica Kertu Niskannen se je v klasiki v pravem trilerju morala zadovoljiti s srebrom (zlato je zgrešila za pičle 0.4 sekunde), obliž na rano pa je bil bron z neverjetnim finišem na 30-kilometrski preizkušnji. Njen brat, Iivo Niskanen, je domov odnesel kompleten set medalj – zlato na 15-kilometrski preizkušnji, srebro na ekipnem šprintu, skupaj z Joni Mäkijem, za zaključek pa je sledil še bron v skiatlonu.

Norvežan Johannes Høsflot Klæbo je moral za svoj komplet medalj kupiti dodaten letalski sedež – odnesel je zlato v šprintu, ter ekipnem šprintu, skupaj z rojakom Erikom Valnesem, sledil je bron na 15-kilometrski preizkušnji, nato pa še bron v štafeti s kolegoma Hans Christer Holundom in Emil Iversenom. Rus Denis Spitsov je osvojil zlato v štafeti in srebro v skiatlonu, sorojak Ivan Yakimuskhin pa srebro v 50-kilometrski preizkušnji (skrajšani na 30km). V štafeti so Rusi Veronika Stapanova, Aleksej Chervotkin in Sergej Ustiugov osvojili zlato, Ebba Anderson in Frida Karlsson pa bron, kar je pomenilo veliko prevlado Fischerja na končnih stopničkah.

Najbolj marljiv pri svojem zbiranju medalj pa je bil norveški biatlonec Johannes Thingnes Bø. V Pekingu je osvojil zlato v šprintu, skupinskem štartu, mešani štafeti in štafeti, bron pa je osvojil še v posamični tekmi. Takoj za njim je bil Francoz Fillon Maillet, ki je osvojil kar 5 medalj:  2x zlato v posamični tekmi in zasledovalni tekmi, ter 3x srebro v šprintu, mešani štafeti in štafeti. Norvežan Tarjei Bø si je priboril svoje prve olimpijske uspehe z bronom v šprintu in srebrom v zasledovalni tekmi, skupaj z zlatom v mešani štafeti in štafeti. Šved Martin Ponsiluoma je dodal k uspehu Fischerja s srebrom v skupinskem štartu. Ruska ekipa je v mešani štafeti in obeh štafetah celo nastopala s športniki s kompletno Fischerjevo opremo. Uliana Nigmatullina, Kristina Reztsova, Svetlana Mironova, Irina Kazakevich, Alexandr Loginov, Maxim Tsvetkov, Said Karimulla Khalili in Eduard Latypov so osvojili srebro v ženski štafeti, ter bron v mešani in moški štafeti. Latypov je še dodatno osvojil bron v zasledovalni tekmi.

Na ženski strani je Tiril Eckhoff (NOR) zaslužila kompleten paket v mešani štafeti z zlatom, skupinskem štartu s srebrom in bronom v zasledovalni tekmi. Denise Herrmann (GER) je vzela zlato v individualni tekmi, ter bron v štafeti s sorojakinjo Franzisko Preuss. Švedinje Linn Persson in Hanna Öberg so vzele zlato v štafeti, Justine Braisaz-Bouchet (FRA) pa je končala na najvišji stopnički na končnem ženskem dogodku – skupinskem štartu.

V nordijski kombinaciji je črno-rumena barva prav-tako dominirala na zmagovalnih stopničkah. Vsi olimpijski šampioni, kot 16 od 18 dobitnikov medalj, so bili opremljeni s Fischerjevimi skakalnimi smučmi, kot tekaškimi smučmi, vezmi in čevlji. V prvem tekmovanju na mali skakalnici, je Vinzenz Geiger (GER) v zadnjih kilometrih vzel zmago pred Joergenom Graabakom iz Norveške. Izkušeni Norvežan je nato osvojil zlato na veliki skakalnici, nato pa vodil sorojake Espena Bjornstadta, Espena Andersena in Jens Luraas Oftebroja do zmage v ekipni tekmi. Oftebro je prej vzel še srebro na mali skakalnici, pred bivšim šampionom Akitom Watabejem (JPN). Z še eno vrhunsko predstavo v teku, je Vinzenz Geiger, skupaj z Julianom Schmidom in Ericom Frenzlom, osvojil srebro na ekipni tekmi, pred Fischerjevom četverico in Japonske: Yoshito Watabe, Akito Watabe, Hideaki Nagai in Ryota Yamamoto.

V smučarskih skokih so naša Urša Bogataj in Nika Križar, skupaj z Katharino Althaus (GER) poskrbele za Fischerjev trojček na zmagovalnih stopničkah, naši dve Slovenki pa so vzeli zlato še v mešani ekipni tekmi. Avstrijci Stefan Kraft, Daniel Huber in Jan Hörl so vzeli zlato na moški ekipni tekmi, Neme Karl Geiger, pa je osvojil bron na veliki skakalnici, nato pa skupaj z rojakoma Constantinom Schmidom in Markusom Eisenbichlerjem osvojil še bron na moški ekipni tekmi.

ONE WAY PALICE
Oneway ekipa se je izredno izkazala na nedavnih olimpijskih igrah v Pekingu. Ne samo, da je konkurirala največjim, nekajkrat so nas celo gledali v hrbet.
V vseh disciplinah se je skupaj osvojilo 24 medalj, samo v biatlonu pa je bilo kar dobrih 36% medalj osvojenih s prepoznavno oranžno barvo.
Tekaški treningi v prvem novoletnem tednu

Tekaški treningi v prvem novoletnem tednu

V prvem novoletnem tednu treniramo po sledečem razporedu: v Cerknici v torek ob 17:30 pred trgovino Izišport (zunanji tek) v Grahovem v sredo ob 18:30 v dvorani v Starem trgu v sredo ob 17:00 pri OŠ zunanji tek v Grahovem v nedeljo ob 9:30, zunaji tek pri OŠ Vabimo...

Otvoritev spletne strani in trgovine

Otvoritev spletne strani in trgovine

V času novoletnih praznikov predstavljamo novo spletno stran s poudarkom na spletni trgovini. Našli boste tako predstavitev podjetja, ogledate si lahko, kaj vse lahko vam ponudimo, poleg tega pa lahko nakupujete v spletni trgovini Izišport, kjer sicer še zdaleč ni...

Smučarski klub Loška dolina – biatlon v majicah Peak

Smučarski klub Loška dolina – biatlon v majicah Peak

Znamka Peak je uradni opremljevalec slovenskih olimpijcev, njihove izdelke najdete tudi v Izišport trgovini, v tem tednu pa smo opremili tudi SK Loška dolina, kjer so punce in fantje uspešno nastopili na DP na Soriški Planini 😉

IZIŠPORT NA TEKU PO SLEDEH MEDVEDA V LOŠKEM POTOKU

IZIŠPORT NA TEKU PO SLEDEH MEDVEDA V LOŠKEM POTOKU

V soboto smo se v Loškem Potoku udeležili Teka po sledeh medveda (7.5km), ki je bil uvod v teke NTP-ja v letu 2021. Na izjemno vročo soboto so se organizatorji izkazali z dodatnimi vodnimi osvežitvami, proga je pa tako ali tako samo sebi delno potekala po gozdnem...

PRIČELE SO SE PARAOLIMPIJSKE IGRE

PRIČELE SO SE PARAOLIMPIJSKE IGRE

Znova bomo lahko stiskali pesti za naše junake, saj so se v Tokiu pričele Paraolimpijske igre. Slovenija ima tokrat v ognju 7 športnikov, od tega tudi Tima Žnidaršiča Svenška iz Loške doline, za katerega je to prva paraolimpiada. V Izišportu imamo uradno kolekcijo, ki...