Testne turne smuči Elan Smuči Ripstick Tour 94 2023 + kože, dolžina 171cm

Testne turne smuči Elan Smuči Ripstick Tour 94 2023 + kože, dolžina 171cm

450,00 

Kategorija: Oznaki: ,

OPIS

Smuči so bile v uporabi 3x. Polovico cene novih – odlična ponudba! Redna MPC 890€, Izišport ponudba 450€. Smučem pripadajo tudi vezi.

Elan Ripstick Tour 94 je smučka zasnovana na širši platformi, ki zagotavlja boljšo plovnost, hitrejše smučanje in večjo okretnost pri smučanju izven urejenih prog. S kombinacijo Carbon Bridge tehnologije – karbonska palica nameščena pod leseno sredico, ki zagotavlja stabilnost smuči pri večjih hitrostih ter duši vibracije skozi konico v raznolikem snegu, in ultra lahke konstrukcije, smučka prinaša odzivnost za smučanje na vseh terenih, z neverjetno hitrostjo in lahkoto pa se lahko spopade z vsakim vzponom. Ima asimetričen Amphibio profil, ki v eni smučki združuje profila rocker in camber – camber na notranjem robniku smučke zagotavlja optimalen oprijem, preciznost in stabilnost, medtem ko profil rocker na zunanjem robniku poskrbi za lažje zavijanje ter več užitkov v novozapadlem pršiču. Jedro smuči tvori lesena sredica Tubelite Woodcore, ki je ojačana z votlimi  karbonskimi palicami, smučki daje moč, odzivnost in najboljše razmerje med težo in voznimi lastnostmi. Z namenom, da bi dosegli še višji nivo zmogljivosti, so pri Elanu smučko preko celotne površine prekrili s ploskovno ojačitvijo iz karbonskih vlaken Carbon Reinforcement in zasnovali edinstveno obliko z nekoliko dvignjenim osrednjim delom, ki preprečuje, da bi se sneg prijemal na vrhnjo ploskev smuči. 360° Sidewall je učinkovita zasnova stranske ploskve, ki hkrati poveča zmogljivost in ohranja nizko težo. Vzdolž celotne dolžine smuči sta postavljeni stranici v obliki piramide, ki povečata absorpcijo vibracij in stabilnost pri visokih hitrostih. Ojačitev s steklenimi vlakni Fiberglass zagotavlja boljšo upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost. Vgrajena je na zgornji ali spodnji del sredice za izboljšano strukturno trdnost smučke.

Ripstick Tour 94 je sinonim za zanesljivost pri dolgih turnih vzponih in tudi pri najzahtevnejših turnih spustih!

Smučem so priložene turne kože Elan Ripstick 94 Tour, ki nudijo zanesljiv oprijem in odlično drsnost.

Stranski lok: 129 – 94 – 109

Radij zavoja: (178 cm) 17.4 m

Lastnosti:

  • Amphibio profil smuči predstavlja inovacijo, ki združuje profil rocker in camber – skrivnost leži v levi in desni smučki. Prednapeti camber profil na notranjem robniku smučke zagotavlja optimalen oprijem, preciznost in stabilnost, medtem ko profil rocker na zunanjem robniku poskrbi za lažje zavijanje in več užitkov v novozapadlem pršiču
  • TubeLite Wood Core – Osnova lesene sredice Tubelite je laminirana lesena sredica, v katero sta vgrajeni dve izjemno lahki votli karbonski cevki premera 5 mm, ki sledita krivini oziroma stranskemu robu smučke. S tem sta zagotovljeni izjemna torzijska stabilnost in močna odzivnost smučke, obenem pa je teža nižja. Končni rezultat je izjemno nizka teža, odzivnost in stabilnost.
  • Fiberglass steklena vlakna optimizira upogljivost smučke in izboljša torzijsko stabilnost
  • Carbon Bridge tehnologija – revolucionarna rešitev, kjer je ena karbonska palica nameščena nad leseno sredico. To zagotavlja stabilnost smuči pri večjih hitrostih in dušenje vibracij skozi konico v raznolikem snegu, ne da bi pri tem veliko prispevala k višji teži smuči.
  • Carbon Reinformcement – ploskovna karbonska ojačitev, ki pokriva celotno smučko
  • 360° Sidewall za lahkoten, a zanesljiv prenos moči
  • Priložene kože Elan Ripstick Tour 94 (65% mohair, 35% najlon)
  • Teža: 1490 +/- 50 g (pri dolžini 178cm)